Okulumuzun minikleri kodluyor

Okulumuzun minikleri kodluyor

Okulumuzdaki Minik Eller Kodluyor

13.04.2022 154

Okulumuz Anasınıfı öğretmeni Serpil Feyzioğlu Özay'ın kuruculugunu  yaptığı Minik Eller Kodluyor adlı eTwinning Projesi Türkiye'den katılan 10 öğretmenle başlamıştır.

 

Kodlama, günümüzde önemli bir teknoloji okuryazarlık becerisi olarak görülmektedir. Kodlamanın erken yaşlarda keşfedilmesi, çocukların ileri ki hayatlarında kodlamanın daha kolay anlayabilmelerine, öğrenebilmelerine ve uygulayabilmelerine yardımcı olur. Bu proje ile dijital çağın temel dili olan kodlamanın okul öncesi döne Bu projeyle amacımız,21. Yüzyıl temel becerileri arasında yer alan kodlama becerisinin erken yaşlarda kazanılmasıyla çocuklara bilişimsel düşünmeyi, algoritmik düşünmeyi, problem çözmeyi, analitik düşünmeyi, eleştirel düşünmeyi, sorgulama yapmayı ve çok yönlü düşünmeyi öğretmektir.

 

4-6 yaş grubu öğrencilerimizle uygulayacağımız projemiz Mayıs ayında sona erecektir. Başlangıçta ortakların belirlenmesi, öğretmen ve öğrenci tanışma webinarları,veli ve öğrencilere proje hakkında bilgilendirme ve görev dağılımının yapılacaktır. Her haftaya farklı materyal ve yöntemlerden oluşan en az bir etkinlik olacak şekilde çalışılacaktır. Belirli gün ve haftalarda etkinlikler düzenlenecektir. Etkinliklerde öğrenciler aktif rol alacak şekilde etkinlikler düzenlenecektir.

 

Proje boyunca ortak ve bireysel olarak web2 çalışmaları, oyun oluşturma, anket, akrostiş şiir, kodlama ile ilgili e-kitap çalışmaları vb. yapılacak. Çalışmalar her ortak tarafından twinspacede ilgili sayfalara yüklenecek. Proje ortaklarına görev dağılımı yapılacak ve proje boyunca hem ortaklarla hem de velilerle işbirliği içerisinde çalışmalar sürdürülecektir. Proje sonunda değerlendirme , e-book ,sanal sergi, şartlar uygun olursa okul içi sergi çalışmaları ile proje tamamlanacaktır.